Nieuwe visstekken vinden in een handomdraai!

redactie

Laatst bijgewerkt op 13 July 2023
Nederland kent veel bekende viswateren maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan; we zijn altijd op zoek naar nieuwe visstekken. In dit artikel laten wij je zien hoe je op een eenvoudige manier visstekken kunt vinden.

Hoe zoek je een visstek?

Om nieuwe viswateren en visstekken te vinden kun je handig gebruik maken van Google Maps of Bing Maps. Op deze manier is het eenvoudig om wateren te verkennen en te zien wat er rondom het viswater mogelijk nog meer interessant is.

Zo kun je mooie stekken zoeken waar je vlak aan het water kunt zitten en met ‘Streetview’ uitzoeken waar in de buurt een parkeergelegenheid is. Mocht er geen parkeerplek zijn dan kun je natuurlijk ook iemand vragen om je te laten brengen.

Standaard kaartweergave

Je kunt het beste eerst wateren zoeken in de ‘standaard’ kaartweergave. Zodra je een interessant water gevonden denkt te hebben, zoom je in op deze locatie en switch je naar ‘satelliet’ weergave. Op deze manier krijg je een nog nauwkeuriger beeld van de omgeving.

Tip: Gebruik Google Maps op je telefoon hiermee kun je wateren markeren (met sterren) zodat je deze onderweg gemakkelijk terug kunt vinden:

Standaard kaartweergave
Visstekken-'kaartweergave'
Satellietweergave
Visstekken-satellietweergave

Nieuwe visstekken en visvergunning (vispas)

Controleer altijd, voor je op een nieuw water gaat vissen, of je lid moet zijn van een visvereniging en hoe het zit met visvergunningen. Dit doe je op de visplanner website of download de visplanner app op je telefoon (beschikbaar voor iPhone en Android).

De visplanner is vanaf 1 januari 2015 wettelijk geldig om in wateren te mogen vissen die in de lijst van Nederlandse viswateren staan vermeld. Hierin staat ongeveer 85% van de binnenwateren vermeld waar je met de Vispas mag vissen.

Als je wilt vissen in bepaalde wateren die niet in de visplanner staan vermeld is het verstandig om te controleren of er bij het water zelf borden staan. Soms is het namelijk mogelijk om er met een speciale dagvergunning te mogen vissen.

Onze ervaring is dat deze manier van verkennen en het erop uit gaan al een leuke manier van voorpret is voor een visdag of visvakantie.

Heb jij nog handige tips voor het vinden van nieuwe visstekken? Laat hieronder je reactie achter.

Anderen bekeken ook

5 Reacties

 1. Wilco

  Ik gebruik altijd de visplanner app. Ik zoom in op de omgeving waar ik in de buurt wil vissen en druk vervolgens op ‘ververs’. Met die ene druk op de knop zie je gelijk alle wateren blauw oplichten. Dan ga ik verder inzoomen op wat me vervolgens geschikt lijkt.

  Antwoord
 2. Joyce Coolen

  Ik vind het ontzettend jammer dat er geen windows versie is voor de visplanner. Ik weet dat je de site gewoon kunt gebruiken maar een app zou een heel stuk makkelijker zijn.

  Antwoord
 3. joost

  erg handige tips

  Antwoord
 4. Jari

  Ik heb een vraag aan jullie…

  Stel er is een water/stadsvijver en als ikde visplanner app gebruik en op ververs klikblijf die vijver licht blauw. Hij word dus en niet rood (=betaald water) maar ook niet donkerblauw dus voor de landelijke vispashouders. Mag je daar dan nu wel of niet vissen?

  Antwoord
  • P

   Nee

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *