Gebruik jij deze handige vis apps al?

redactie

Laatst bijgewerkt op 13 July 2023
Tegenwoordig heeft (bijna) iedereen een wel een smartphone. En de ontwikkelingen op dit gebied gaan erg snel. De afgelopen jaren zijn er diverse handige apps ontwikkeld die ook voor hengelsporters goed van pas kunnen komen. Daarom hebben we hieronder enkele van deze apps voor je op een rijtje gezet!

Visplanner app

De bekendste vis app van dit moment is waarschijnlijk wel de Visplanner app. Met deze, door de Sportvisserij Nederland ontwikkelde app, zie je direct welke wateren in Nederland je mag bevissen en welke vergunningen je hiervoor nodig hebt. Daarnaast is het mogelijk om meer informatie over het water dat je wilt gaan bevissen te zien. Denk hierbij aan visvoorzieningen zoals trailerplaatsen en visstekken.

Het grootste nadeel van deze app is dat deze redelijk wat opslag van je telefoon vraagt. Dit komt doordat de viswater kaarten direct worden gedownload. Het voordeel hiervan is dat deze functie ook offline te gebruiken is.

Uitgever: Sportvisserij Nederland
Geschikt voor: Android (38MB) / iPhone (80.9MB)

» Meer informatie over de Vispas en de Visplanner app

Video – Visplanner app
https://youtu.be/kxxGM78pIP0

WiFi Map – Passwords

Zeer handige app waarmee je gratis gebruik kunt maken van WiFi. Deze app heeft toegang tot maar liefst 5.000.000 wereldwijde WiFi hotspots waardoor je dus kunt besparen op je mobiele netwerk kosten. Ook ideaal voor hengelsporters die op visvakantie naar het buitenland gaan. Geef aan in welke plaats je wilt zoeken. De app geeft vervolgens een overzicht van alle WiFi hotspots in de buurt inclusief het wachtwoord dat je (eventueel) nodig hebt om in te loggen.

Uitgever: WiFi Map LLC
Geschikt voor: Android (6.8MB) / iPhone (37.4MB)

Video – WiFi Map – Passwords
https://youtu.be/z57tIKTgaWE

ColorNote – Notitieblok

Met deze simpele app kun je eenvoudig notities bijhouden. Denk hierbij aan vangsten, weersomstandigheden, temperatuur en nog veel meer. Ook kan de app worden gebruikt als boodschappenlijstje wat handig is voor kampeerders en nachtvissers. Je kunt iedere notitie een andere kleur geven, wat deze app erg overzichtelijk maakt.

Uitgever: Notes
Geschikt voor: Android (grootte verschilt per apparaat)

Video – ColorNote
https://youtu.be/3egGKTxh4Wo

Pocket

Heb je ergens een interessant hengelsport artikel gelezen en wil je deze later nog eens offline terug kunnen lezen? Met deze app is dit nu mogelijk. Met Pocket sla je eenvoudig artikelen op vanuit je browser, apps of via e-mail. Het grootste voordeel is dat je artikelen in “uitgeklede” vorm worden opgeslagen, waardoor het zeer weinig opslagdata kost. Interessante berichten of artikelen kun je daarnaast direct met je vrienden of volgers delen via de app. Uiteraard is voor deze functie wel een internetverbinding nodig.

Uitgever: Read It Later
Geschikt voor: Android (grootte verschilt per apparaat) / iPhone (49.6MB)

Video – Pocket
https://vimeo.com/getpocket/hello

WeatherPro – Free

Dit is één van onze favoriete weer vis apps. Deze app laat nauwkeurige informatie zien over onder andere weersvoorspelling, temperatuur, neerslag en wind. Naast de gratis versie is er ook een betaalde versie van deze app met meer uitgebreide functies zoals uurverwachtingen, neerslagtypes en meer.

Uitgever: MeteoGroup
Geschikt voor: Android (11MB) / iPhone (38.9MB)

Heb je iets aan bovenstaande apps en welke apps gebruik jij langs de waterkant? Laat het ons en anderen hieronder even weten door je reactie achter te laten.

Anderen bekeken ook

3 Reacties

 1. Paul

  Ik gebruik visplanner

  Antwoord
 2. Nathalie

  Ik gebruik de visplanner vooral thuis (wifi) omdat ik geen internetabonnement heb op mijn phone. Ik wist niet dat deze ook offline te raadplegen was. Dus dat ga ik toch zeker proberen. Colornote gebruik ik al een poos ook en voor de weersverwachting gebruik ik accuweather en weerplaza. Ik zoek alleen nog een goede app als getijboekje .

  Antwoord
 3. Arie

  Ik gebruik uiteraard ook de visplanner maar nu dus ook beter en overzichtelijk notities maken en terug lezen van artikelen…… Ideaal

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *