Effectief karpervissen met hennepzaad

redactie

Laatst bijgewerkt op 13 July 2023
Karpers zijn gek op hennepzaad. Door steeds een handje hennep bij je lokvoer te gooien trek je karpers nog beter aan en raken ze gewend aan het voer. Het is een aassoort dat bovendien effectiever werkt bij hogere watertemperaturen. In dit artikel lees je hoe je effectief kunt karpervissen met hennepzaad.

karpervissen met hennepzaad

Het is belangrijk om de hennep (net zoals alle soorten partikels) goed te bereiden zodat deze na inname niet in de karper opzwelt. Hierdoor kunnen de vissen namelijk overlijden.

 

Bereidingswijze

Voor gebruik dient de verse hennep 24 tot 48 uur te worden geweekt in heet water. Het beste kun je hier een emmer met deksel of oude afsluitbare thermoskan voor gebruiken. Gebruik voor elke kilo hennepzaad ongeveer 2 liter water. Tijdens het weekproces nemen hennepzaadjes water op waardoor de witte kiemen gaan groeien. In de kiempjes zitten oliën die sterke geur- en smaakstoffen afgegeven.

Voeg tijdens het weken wat vers gesneden pepers of hete sambal toe, hiermee voorkom je witvis bijvangsten.

Kook de hennep hierna in het water waarin het heeft geweekt totdat de hennepzaadjes openbarsten, meestal is 20 tot 30 minuten voldoende. Door het koken wordt het kiemingsproces stopgezet en kan het veilig aan de karper worden aangeboden. Laat de hennep na het koken afkoelen en vries het restant (in een zak) in voor later gebruik.

Tips voor karpervissen met hennepzaad?

Heb je zelf nog tips voor het bereiden of vissen met hennepzaad? Laat je ervaring in de reacties achter;

Anderen bekeken ook

1 Reactie

  1. willem

    Ik kook mijn hennep altijd in. Dat wil zeggen dat ik zoveel mogelijk water laat verdampen. Je zal zien dat er olie achter blijft die zeer veel geur af geeft. Dan voeg ik ook nog gemalen hennep toe ( koffie molen, word het poeder ), de laatste 10 minuten van het koken. Het is voor mij het ideale voer als penhengel visser zijnde.
    Soms voeg ik ook nog bruine suiker toe of een beetje bloedworm extract. In de polder werkt dit gewoon goed.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *