Karper community

De leukste Karper Community van NL en BE

Karper tips

Artikelen met tips en info over karpervissen

KARPER WEBSHOP

Topkwaliteit karperspullen: gratis verzending & retour
Selecteer een pagina
karpervissen met hennepzaad

Effectief karpervissen met hennepzaad

23 jul 2015Karperaas en voer0 Reacties

Karpers zijn gek op hennepzaad. Door steeds een handje hennep bij je lokvoer te gooien trek je karpers nog beter aan en raken ze gewend aan het voer. Het is een aassoort dat bovendien effectiever werkt bij hogere watertemperaturen. In dit artikel lees je hoe je effectief kunt karpervissen met hennepzaad.

karpervissen met hennepzaad

Het is belangrijk om de hennep (net zoals alle soorten partikels) goed te bereiden zodat deze na inname niet in de karper opzwelt. Hierdoor kunnen de vissen namelijk overlijden.

 

Bereidingswijze

Voor gebruik dient de verse hennep 24 tot 48 uur te worden geweekt in heet water. Het beste kun je hier een emmer met deksel of oude afsluitbare thermoskan voor gebruiken. Gebruik voor elke kilo hennepzaad ongeveer 2 liter water. Tijdens het weekproces nemen hennepzaadjes water op waardoor de witte kiemen gaan groeien. In de kiempjes zitten oliën die sterke geur- en smaakstoffen afgegeven.

Voeg tijdens het weken wat vers gesneden pepers of hete sambal toe, hiermee voorkom je witvis bijvangsten.

Kook de hennep hierna in het water waarin het heeft geweekt totdat de hennepzaadjes openbarsten, meestal is 20 tot 30 minuten voldoende. Door het koken wordt het kiemingsproces stopgezet en kan het veilig aan de karper worden aangeboden. Laat de hennep na het koken afkoelen en vries het restant (in een zak) in voor later gebruik.

“Ben je op zoek naar kwalitatieve karperspullen tegen goede prijzen? Dan raden we je aan om te kijken op de webshop Karpervissen.shop waar je moet zijn voor betaalbare karperspullen van topkwaliteit. Je betaalt (ook bij kleine bestellingen) geen verzendkosten. En bestel je vóór 16.00u dan worden je karperspullen vandaag nog verzonden”

Tips voor karpervissen met hennepzaad?

Heb je zelf nog tips voor het bereiden of vissen met hennepzaad? Laat je ervaring in de reacties achter;

Pin It on Pinterest