Karper community

De leukste Karper Community van NL en BE

Karper tips

Artikelen met tips en info over karpervissen

KARPER WEBSHOP

Topkwaliteit karperspullen: gratis verzending & retour
Selecteer een pagina
kikkererwten koken karpervissen

Kikkererwten koken voor het karpervissen

27 feb 2016Karperaas en voer4 reacties

Kikkererwten zijn een bewezen en tegelijkertijd onderschat karperaas waarmee je zowel kleine als groter karpers kunt vangen. Het is een partikel waarvan vaak onterecht wordt gezegd dat deze niet meer werkt vanwege dressuur. Juist op wateren waar er al een tijdje niet meer mee is gevist, is het goed om dit aas weer eens te proberen!

Kikkererwten koken

Net zoals alle partikels dienen ook kikkererwten voor gebruik in heet water te worden geweekt. Na minimaal 12 uur voorweken moet je de kikkererwten in schoon water nog ongeveer 30 minuten laten koken. Tijdens het koken kun je, om de kikkererwten extra aantrekkingskracht te geven, eventueel een flavour toevoegen zoals honing of zout/suiker.

Tip: Door de kikkererwten in tomatensoep i.p.v. water te koken zuigen ze zich vol waardoor ze een mooie rode kleur krijgen. Hierdoor worden ze, visueel gezien, extra aantrekkelijk voor de karper.

kikkererwten koken karper

Na het koken laat je erwten afkoelen. Om ze langer te kunnen bewaren raden we aan om ze (in plastic zakjes) in te vriezen. Haal de kikkererwten de avond voordat je gaat vissen uit de vriezer, zodat ze kunnen ontdooien. Om verzuring van de erwten te voorkomen kun je er nog wat extra zout over heen strooien.

Vissen met kikkererwten

Zelfgekookte kikkererwten nemen geurstoffen en smaakstoffen goed op en zijn, net als boilies, met een boilienaald eenvoudig op de hair te plaatsen. Kikkererwten uit blik zijn direct als haakaas te gebruiken maar zijn vaak te zacht voor aan de hair.

In de meeste supermarkten zijn zowel rauwe kikkererwten als kikkererwten in blik verkrijgbaar. Mochten ze het niet in hun assortiment hebben, vraag dan of ze het voor je willen bestellen.

“Ben je op zoek naar kwalitatieve karperspullen tegen goede prijzen? Dan raden we je aan om te kijken op de webshop Karpervissen.shop waar je moet zijn voor betaalbare karperspullen van topkwaliteit. Je betaalt (ook bij kleine bestellingen) geen verzendkosten. En bestel je vóór 16.00u dan worden je karperspullen vandaag nog verzonden”

Wat zijn jouw ervaringen met kikkererwten bij het vissen op karper?

Pin It on Pinterest