chod rig

Chod Rig

Chod Rigs zijn populair bij het karpervissen omdat deze een goede aaspresentatie mogelijk maken op een met modder, wier of vuil besmeerde bodem.

Ook raken Chod Rigs nagenoeg niet in de war tijdens het werpen en kunnen deze zeer moeilijk worden uitgespuugd door karpers. Dit komt omdat Chod Rigs uit een korte stijve onderlijn met een haak met agressieve haakpunt bestaan. Deze twee eigenschappen van de Chod Rig maken het voor de karper erg moeilijk om de haak te vermijden of los te schudden. Bovendien zorgt de Chod Rig voor een sterke en veilige aanbeet waardoor de kans op schade aan de bek van de vis klein is.

Het voordeel van een opvallende Chod Rig ten opzichte van een normale rig is dat de gehele presentatie boven het wier uitsteekt. Een normale rig zal wegzakken in het vuil en onvindbaar zijn voor vissen.

chod rig

Omdat de aaspresentatie bovenop het wier moet staan is een drijvende aassoort nodig, meestal worden hiervoor boilies gebruikt. De haak is volledig vrij waardoor deze na aasopname direct zal prikken.

Benodigdheden om Chod Rigs te maken

Het is belangrijk om bij het maken van Chod Rigs de juiste materialen te gebruiken omdat deze anders zijn effectiviteit verliest. Hierbij is zeer stijf onderlijnmateriaal een must om de gewenste vorm te behouden. Gebruik een aansteker om de lijn dicht te schroeien.

De onderdelen om de chod rig te kunnen knopen zijn: