Karper community

De leukste Karper Community van NL en BE

Karper tips

Artikelen met tips en info over karpervissen

KARPER WEBSHOP

Topkwaliteit karperspullen: gratis verzending & retour
Selecteer een pagina
visstekken

Nieuwe visstekken vinden in een handomdraai!

11 mrt 2016Karpervissen Tips3 reacties

Nederland kent veel bekende viswateren maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan; we zijn altijd op zoek naar nieuwe visstekken. In dit artikel laten wij je zien hoe je op een eenvoudige manier visstekken kunt vinden.

Hoe zoek je een visstek?

Om nieuwe viswateren en visstekken te vinden kun je handig gebruik maken van Google Maps of Bing Maps. Op deze manier is het eenvoudig om wateren te verkennen en te zien wat er rondom het viswater mogelijk nog meer interessant is.

Zo kun je mooie stekken zoeken waar je vlak aan het water kunt zitten en met ‘Streetview’ uitzoeken waar in de buurt een parkeergelegenheid is. Mocht er geen parkeerplek zijn dan kun je natuurlijk ook iemand vragen om je te laten brengen.

Standaard kaartweergave

Je kunt het beste eerst wateren zoeken in de ‘standaard’ kaartweergave. Zodra je een interessant water gevonden denkt te hebben, zoom je in op deze locatie en switch je naar ‘satelliet’ weergave. Op deze manier krijg je een nog nauwkeuriger beeld van de omgeving.

Tip: Gebruik Google Maps op je telefoon hiermee kun je wateren markeren (met sterren) zodat je deze onderweg gemakkelijk terug kunt vinden:

Standaard kaartweergave
Visstekken-'kaartweergave'

Satellietweergave
Visstekken-satellietweergave

Nieuwe visstekken en visvergunning (vispas)

Controleer altijd, voor je op een nieuw water gaat vissen, of je lid moet zijn van een visvereniging en hoe het zit met visvergunningen. Dit doe je op de visplanner website of download de visplanner app op je telefoon (beschikbaar voor iPhone en Android).

De visplanner is vanaf 1 januari 2015 wettelijk geldig om in wateren te mogen vissen die in de lijst van Nederlandse viswateren staan vermeld. Hierin staat ongeveer 85% van de binnenwateren vermeld waar je met de Vispas mag vissen.

Als je wilt vissen in bepaalde wateren die niet in de visplanner staan vermeld is het verstandig om te controleren of er bij het water zelf borden staan. Soms is het namelijk mogelijk om er met een speciale dagvergunning te mogen vissen.

Onze ervaring is dat deze manier van verkennen en het erop uit gaan al een leuke manier van voorpret is voor een visdag of visvakantie.

Heb jij nog handige tips voor het vinden van nieuwe visstekken? Laat hieronder je reactie achter.

Pin It on Pinterest