Karper community

De leukste Karper Community van NL en BE

Karper tips

Artikelen met tips en info over karpervissen

KARPER WEBSHOP

Topkwaliteit karperspullen: gratis verzending & retour
Selecteer een pagina
vis app

Gebruik jij deze handige vis apps al?

15 apr 2016Karpervissen Tips3 reacties

Tegenwoordig heeft (bijna) iedereen een wel een smartphone. En de ontwikkelingen op dit gebied gaan erg snel. De afgelopen jaren zijn er diverse handige apps ontwikkeld die ook voor hengelsporters goed van pas kunnen komen. Daarom hebben we hieronder enkele van deze apps voor je op een rijtje gezet!

Visplanner app

De bekendste vis app van dit moment is waarschijnlijk wel de Visplanner app. Met deze, door de Sportvisserij Nederland ontwikkelde app, zie je direct welke wateren in Nederland je mag bevissen en welke vergunningen je hiervoor nodig hebt. Daarnaast is het mogelijk om meer informatie over het water dat je wilt gaan bevissen te zien. Denk hierbij aan visvoorzieningen zoals trailerplaatsen en visstekken.

Het grootste nadeel van deze app is dat deze redelijk wat opslag van je telefoon vraagt. Dit komt doordat de viswater kaarten direct worden gedownload. Het voordeel hiervan is dat deze functie ook offline te gebruiken is.

Uitgever: Sportvisserij Nederland
Geschikt voor: Android (38MB) / iPhone (80.9MB)

» Meer informatie over de Vispas en de Visplanner app

Video – Visplanner app

WiFi Map – Passwords

Zeer handige app waarmee je gratis gebruik kunt maken van WiFi. Deze app heeft toegang tot maar liefst 5.000.000 wereldwijde WiFi hotspots waardoor je dus kunt besparen op je mobiele netwerk kosten. Ook ideaal voor hengelsporters die op visvakantie naar het buitenland gaan. Geef aan in welke plaats je wilt zoeken. De app geeft vervolgens een overzicht van alle WiFi hotspots in de buurt inclusief het wachtwoord dat je (eventueel) nodig hebt om in te loggen.

Uitgever: WiFi Map LLC
Geschikt voor: Android (6.8MB) / iPhone (37.4MB)

Video – WiFi Map – Passwords

ColorNote – Notitieblok

Met deze simpele app kun je eenvoudig notities bijhouden. Denk hierbij aan vangsten, weersomstandigheden, temperatuur en nog veel meer. Ook kan de app worden gebruikt als boodschappenlijstje wat handig is voor kampeerders en nachtvissers. Je kunt iedere notitie een andere kleur geven, wat deze app erg overzichtelijk maakt.

Uitgever: Notes
Geschikt voor: Android (grootte verschilt per apparaat)

Video – ColorNote

Pocket

Heb je ergens een interessant hengelsport artikel gelezen en wil je deze later nog eens offline terug kunnen lezen? Met deze app is dit nu mogelijk. Met Pocket sla je eenvoudig artikelen op vanuit je browser, apps of via e-mail. Het grootste voordeel is dat je artikelen in “uitgeklede” vorm worden opgeslagen, waardoor het zeer weinig opslagdata kost. Interessante berichten of artikelen kun je daarnaast direct met je vrienden of volgers delen via de app. Uiteraard is voor deze functie wel een internetverbinding nodig.

Uitgever: Read It Later
Geschikt voor: Android (grootte verschilt per apparaat) / iPhone (49.6MB)

Video – Pocket

WeatherPro – Free

Dit is één van onze favoriete weer vis apps. Deze app laat nauwkeurige informatie zien over onder andere weersvoorspelling, temperatuur, neerslag en wind. Naast de gratis versie is er ook een betaalde versie van deze app met meer uitgebreide functies zoals uurverwachtingen, neerslagtypes en meer.

Uitgever: MeteoGroup
Geschikt voor: Android (11MB) / iPhone (38.9MB)

Heb je iets aan bovenstaande apps en welke apps gebruik jij langs de waterkant? Laat het ons en anderen hieronder even weten door je reactie achter te laten.

Pin It on Pinterest