Karper community

De leukste Karper Community van NL en BE

Karper tips

Artikelen met tips en info over karpervissen

KARPER WEBSHOP

Topkwaliteit karperspullen: gratis verzending & retour
Selecteer een pagina

fishfinder

Fishfinder

Een fishfinder, ook wel dieptemeter genoemd, is een apparaat dat de diepte van het viswater kan meten, het bodemverloop kan weergeven en de aanwezigheid van waterplanten en vissen kan signaleren.

Een ‘visvinder’ geeft deze informatie uitsluitend aan op de plaats waar de visser met zijn boot overheen vaart. Aan de hand hiervan wordt de beste visstek bepaald. Fishfinders worden met name door roofvissers gebruikt die met een visboot of belly boat op snoek en snoekbaars gaan vissen. Toch worden ze ook steeds vaker door karpervissers gebruikt omdat de kans om grote karpers te vangen hierdoor veel groter is.
 

Werking fishfinder

Een fishfinder bestaat uit een transducer, beeldscherm en ontvangstgedeelte. De transducer zend een geluidsgolf uit onder een bepaalde hoek. De geluidsgolf wordt vervolgens teruggekaatst door objecten onder water. Uit de tijdsduur en sterkte van de signalen leest de ontvanger de situatie onder water af. Hierna is het aan de visser om deze informatie te gebruiken om (grotere) vissen te vangen. Bij juist gebruik ga je hierdoor beter vissen en dus meer vangen!

“Ben je op zoek naar karper producten tegen goede prijzen? Dan raden we je aan om te kijken op de webshop Karpervissen.shop waar je moet zijn voor betaalbare karper spullen van topkwaliteit. Je betaalt (ook bij kleine bestellingen) geen verzendkosten. En bestel je vóór 16.00u dan worden je karperspullen vandaag nog verzonden”

Over het algemeen geldt hoe duurder de fishfinder, des te meer opties deze heeft en hoe nauwkeuriger de metingen. Maar met een fishfinder maak je de kans op het vangen van vissen een stuk groter dus is het zeker de moeite waard. Tip; laad een visvinder met een loodzuur of nikkel cadmium accu na gebruik altijd volledig op omdat deze anders kapot kunnen gaan.

Pin It on Pinterest