Boiliestopper

Boiliestopper

Boiliestoppers of bait stops zijn kleine stukjes materiaal van kunststof of plastic die voorkomen dat het aas los kan komen en van de hair schuift. Uiteraard willen we dit scenario voorkomen omdat je anders in feite voor niets zit te vissen!

De boiliestopper dien je door het lusje van de hair te halen en met het puntje in de boilie te steken. Met de boiliestopper wordt de boilie dus op de hair gefixeerd zodat deze er niet af valt.

Bait stops zijn gemaakt van plastic en zijn een onmisbaar en veelgebruikt product voor karpervissers. Naast de normale boiliestoppers kennen we ook nog de zogenaamde hair extenders. Zoals het woord al zegt, zorgen deze ervoor dat je de hair langer kunt maken. Hierdoor is dus het niet meer nodig, om bij een te korte hair, speciaal een nieuwe onderlijn te knopen.
Er bestaan allerlei soorten boiliestoppers in verschillende kleuren, maten en materialen zoals siliconen. Zo kun je met extender stoppers de hair verlengen waardoor de ruimte tussen het aas en de haak wordt vergroot. Hierdoor hoef je in het geval van een te korte hair geen nieuwe onderlijn meer te knopen.

Hieronder een overzicht van soorten bait stops/hair extenders:

  • Harde boiliestoppers; hiermee zet je het haakaas muurvast op de hair
  • Boilie holders; maken het gebruik van een hair overbodig.
  • Micro hair stops; uitermate geschikt voor het gebruik bij kleiner aassoorten
  • Hair extenders; ideaal voor het verlengen van je hair

 

Boiliestoppers zelf maken

Er zijn ook nog steeds karpervissers die boiliestoppers zelf maken. Boiliestoppers kun je zelf maken door de haren van een bezem te knippen en deze vervolgens met een tang de gewenste vorm geven.