Bait band

Bait bands zijn kleine aas elastiekjes die worden gebruikt om aas aan de haak te bevestigen. Bait bands zijn ontworpen om iets uit te rekken zodat deze strak om vaste aassoorten passen.

Een baitband wordt meestal in combinatie met boilies gebruikt en is niet geschikt voor zachtere aassoorten. Bait bands zijn geschikt voor het bevestigen aan de ring van je Chod Rig of om het aas te bevestigen voor bij het oppervlakte vissen.

Bait bands bevestigen

Een bait band is eigenlijk vergelijkbaar met een hair die je snel en gemakkelijk op de haak kunt bevestigen. Er zijn twee manieren om een bait band te bevestigen. Zo kan de baitband rechtstreeks op de haaksteel worden gezet. Effectiever is echter om eerst een metalen rig ringetje tussen de haak en de baitband te plaatsen. Hierdoor kan het haakaas namelijk vrij over de haaksteel schuiven.

Ook kun je gebruik maken van pellet bands deze beschikken al over een extra ringetje waarmee je ze gemakkelijk op de haak kan schuiven.

Een ideaal hulpmiddel voor het bevestigen van bait bands is een bait bander, hiermee kan een bait band gemakkelijk worden uitgerekt zodat het om het aas past.