zigvissen

Zigvissen

Zigvissen is een relatief nieuwe techniek bij het vissen op karper. Waarschijnlijk heb je wel van de term “zigvissen” gehoord. Steeds meer karpervissers ontdekken deze nieuwe manier van vissen en met een goede reden!

 

Wat is zigvissen?

Zigvissen is een techniek waarbij je het aas op verschillende waterlagen/dieptes kunt aanbieden. Het doel hiervan is om karpers te verleiden die zich in de bovenste waterlagen bevinden. In tegenstelling tot traditioneel bodemvissen, richt zigvissen zich specifiek op de karpers die actief zijn tussen de bodem en de oppervlakte van het water.

Waarom zigvissen

Zigvissen heeft vele voordelen ten opzichte van traditioneel bodemvissen. Ten eerste is het een zeer effectieve manier om karper te vangen, vooral tijdens warmere maanden wanneer de karpers vaak hoger in het water zwemmen. Bovendien kan zigvissen jou helpen om vissen te vangen die minder makkelijk op de bodem of aan de oppervlakte te vangen zijn.

Een ander voordeel van zigvissen is dat het een spannende en actieve manier van vissen is. In plaats van urenlang te wachten op een aanbeet, ben je bij het zigvissen vaak actief bij het zoeken naar een stek en het volgen van een aanbeet. Dit zorgt voor extra spanning en maakt het vissen nog leuker.

Zigvissen techniek

Om te beginnen met zigvissen heb je geen speciale hengel of molen nodig.  Een zigdobber en zigrig is handig om het aas op de juiste diepte te kunnen aanbieden. De juiste diepte is bij het zig rig vissen erg belangrijk. Het is daarom essentieel om de juiste lengte voor je zigrig te kiezen, uiteraard afhankelijk van de diepte waarop je wilt gaan vissen. Het is aan te raden om testen met verschillende dieptes, zodat je kunt achterhalen in welke waterlaag de vissen zich ophouden en azen.

Goede aassoorten zijn foam (in verschillende kleuren) of popups. Deze aassoorten trekken de aandacht van de karpers en kunnen, dankzij het drijfvermogen, gemakkelijk worden aangepast aan de diepte waarop je wilt vissen. Varieer met verschillende kleuren en vormen om te zien wat het beste werkt op een bepaalde dag.