buffer bead

Buffer bead

Een buffer bead is ontwikkeld voor het afdekken van het lood op een chod rig of helicoptersysteem. De rubbers zijn precies groot genoeg om over de knoop en de wartel van het lood te glijden.

Daarnaast zijn ze uitermate geschikt voor een zeer effectieve running rig of marker float. Een buffer bead wordt vaak in combinatie met run rings gebruikt en zorgen voor een minimale weerstand bij een aanbeet als je zonder dobber vist. Dit vermindert het aantal aanbeten dat niet doorzet waardoor je meer gehaakte vissen krijgt.

Buffer beads worden ook wel heli / chod beads genoemd. Ze worden gekenmerkt door de conisch aflopende vorm. Het voordeel van deze rubbers is dat ze op elke gewenste afstand van elkaar op een leader geplaatst kunnen worden waardoor een chod rig vrij over de lijn kan schuiven.

Na een lijnbreuk heeft de karper alleen nog de rig in de bek die hij na enige tijd vanzelf kwijtraakt. Dit heeft als voordeel dat de vis niet wordt opgezadeld met het lood, de leader en een stuk hoofdlijn. Om te zorgen dat de beads zo min mogelijk opvallen zijn ze uitgevoerd in twee verschillende kleuren; groen en bruin.