stretcher

Stretcher

Stretchers, ook wel bedchairs genoemd, zijn ligbedden die door vissers worden gebruikt om langs de waterkant de nacht door te brengen.

Stretchers worden vooral door karpervissers gebruikt tijdens het nachtvissen al dan niet in combinatie met een slaapzak en een bivvy. Bedchairs en stretchers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en prijsklassen.

Belangrijk aan een stretcher is dat deze optimaal ligcomfort biedt. De betere stretchers zijn zowel zittend als liggend te gebruiken. Het mechanisme voor de rugleuning is in verschillende standen te positioneren zodat je relaxed het water kunt overzien.

Er zijn ook bedchairs met verstelbare poten en moddervoeten verkrijgbaar. Deze zijn handig bij een schuine ondergrond zodat je toch recht kunt liggen. De keuze voor een stretcher is afhankelijk van je budget en de eisen die je hebt. Het is aan te raden om een stabiele, kwalitatieve en comfortabele stretcher te kopen zodat je tijdens het vissen lekker een plek voor jezelf hebt om de beet af te wachten. Bekende en kwalitiatieve merken bedchairs zijn onder andere JRC, Fox en X2.