overwrap

Overwrap

Een overwrap, ook wel bivvy wrap genoemd, is een tentdoek dat tijdens het vissen extra bescherming biedt tegen wind, storm en regen. Winterskins zijn extra geïsoleerde tentdoeken en zijn ideaal om de koude en natte winter maanden door te komen.

Een overwrap of winterskin wordt gebruikt om de buitenduik van de tent extra stevig te maken. Door de overwrap ontstaat er een dubbeldoek systeem dat als isolatielaag dient waardoor de tent warmer zal blijven en er minder kans is op condens. Ze worden veel door karpervissers gebruikt bij een karper tent.
 

Brolly overwrap

Naast vistenten zijn er ook zogeheten brolly’s. Een brolly is een open tent. Als je tijdens het vissen een brolly hebt opgezet en er komt regen aan of je besluit een nacht te blijven vissen, dan gooi je een brolly wrap over de brolly waardoor je een afgesloten vistent hebt. De wrap wordt met haringen vastgezet zodat het buitendoek los van elkaar staat. Hierdoor blijft het ook warmer in de tent. Daarnaast bieden ze bescherming tegen ongedierte en insecten. Een wrap kan ook worden gebruikt om van een vis paraplu een afgesloten tent te maken. Wraps en winterskins zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en merken. Bekende en kwalitatieve zijn JRC, Fox en X2.