bivvy

Bivvy

Bivvy is een ander woord voor vistent of karpertent en is bedoeld voor het vissen. Bij het vissen en nachtvissen is een karper bivvy comfortabel om in te zitten of slapen.

Een karpertent biedt bescherming tegen de regen, wind en zon.

Bivvy karpertent

Een karpertent is vooral voor karpervissers ideaal omdat je bij het ochtendvissen of nachtvissen met deze tent lekker droog en beschut langs de waterkant zit. Als je een langere tijd gaat vissen is een comfortabele bedchair samen met een vistent geen overbodige luxe. Daarnaast kun je gemakkelijk al je kostbare visspullen erin kwijt. De meeste bivvies zijn snel op te zetten en praktisch in gebruik. Maar ook als je gewoon een dagje gaat vissen kun je handig gebruik maken van een tent om zo je eigen plek en stek te creëren. Dit geeft toch altijd weer dat fijne en complete visgevoel.

Bivvy informatie

Bivvies zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Zo heb je bivvies bedoeld voor 1 of 2 personen. De aanschaf van een karpertent is afhankelijk van de eigenschappen en je budget. Omdat een karpertent een essentieel onderdeel van je karper uitrusting is wil je natuurlijk als fanatiek karpervisser een uitstekende kwaliteit tent. Belangrijk bij een karper tent is dat deze waterdicht is en sterke naden heeft. Daarnaast is ademend materiaal goed voor het voorkomen van condens als de tent helemaal is afgesloten. Een tent moet zowel in de zomer als in de wintermaanden zijn te gebruiken daarom is het handig als de karpertent over een ventilatieruimte met gaas beschikt. Het gaas zorgt voor voldoende luchtcirculatie.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een karpertent:

  • Robuust materiaal
  • Waterdicht
  • Sterke naden en ritsen
  • Grondzeil
  • Ademend materiaal (ventilatie gaas)
  • Opbergzak / draagtas
  • Haringen

Merken bivvy karpertenten

Bekende en kwalitiatieve merken karpertenten zijn onder andere Fox, X2 en JRC. Ga bij het kiezen voor een karpertent altijd voor een van de bekendere merken zodat je een karpertent koopt die aan de kwaliteitseisen voldoet.