Karper community

De leukste Karper Community van NL en BE

Karper tips

Artikelen met tips en info over karpervissen

KARPER WEBSHOP

Topkwaliteit karperspullen: gratis verzending & retour
Selecteer een pagina

betalight

Betalight

Een betalight, ook wel isotoop genoemd, is een lichtgevend glazen buisje. Betalights worden onder andere bij het oppervlakte vissen in het donker en nachtvissen gebruikt.
 
Betalights zijn van binnen met een fluorescerend poeder gecoat en gevuld met tritium gas. Tritium gas is een isotoop van waterstof dat zwakke bètastraling (elektronen) uitzendt dat niet door de menselijke huid dringt. Bij normaal gebruik is er geen enkel risico voor de gezondheid.
 

Hoe werken betalights

Het fluorescerende poeder wordt door het tritium gas geactiveerd waardoor het staafje licht geeft. Betalights gaan in tegenstelling tot breekstaafjes veel langer mee. Afhankelijk van de hoeveelheid tritium gas is de levensduur ongeveer 10 jaar.

De lichtopbrengst van betalights kan per kleur verschillen en neemt in de loop der jaren ook wat af. De helderheid is daarnaast afhankelijk van de vorm, coating, vullingdruk en de kwaliteit van het gebruikte glas. Over het algemeen geven betalights een rustiger licht af dan breekstaafjes.

“Ben je op zoek naar betalights of breekstaafjes tegen goede prijzen? Dan raden we je aan om te kijken op de webshop Karpervissen.shop waar je moet zijn voor karper accessoires van topkwaliteit. Je betaalt (ook bij kleine bestellingen) geen verzendkosten. En bestel je vóór 16.00u dan worden je karperspullen vandaag nog verzonden”

Pin It on Pinterest