Karper community

De leukste Karper Community van NL en BE

Karper tips

Artikelen met tips en info over karpervissen

KARPER WEBSHOP

Topkwaliteit karperspullen: gratis verzending & retour
Selecteer een pagina

bewaarzak

Bewaarzak

Een bewaarzak is een een soort net waarmee een gevangen vis tijdelijk in het water kan worden bewaard.

Als je tijdens het vissen een grote vangst hebt dan is het handig als de vis even kan worden bewaard. Hierdoor kun je op een later moment een foto maken. Over het wel of niet gebruiken van bewaarzakken bestaat echter wel discussie. Het gaat dan over de vraag of het gebruik van een zak het welzijn van de vis beïnvloed.

 

Bewaarzak gebruik

Bij het bewaren van de vis is het belangrijk dat je een ruime bewaarzak hebt. Hiermee voorkom je dat de vis niet bekneld kan raken. Zorg ervoor dat de bewaarzak nat is gemaakt en de vinnen recht langs het lijf liggen als je de vis in de zak legt. Maak bij het lopen naar het water gebruik van een onthaakmat om de vis te ondersteunen. Zorg bij het weghangen van de zak dat deze diep genoeg in het water ligt. Een diepte van 1 meter of meer is aan te raden. Hang een zak niet vlak naast waterplanten zoals waterlelies omdat het daar zuurstofarm is.

“Ben je op zoek naar visvriendelijke karper producten tegen goede prijzen? Dan raden we je aan om te kijken op Karpervissen.sho. Hier moet je zijn voor betaalbare karper producten van topkwaliteit. Je betaalt (ook bij kleine bestellingen) geen verzendkosten. En bestel je vóór 16.00u dan worden je karperspullen vandaag nog verzonden”

Belangrijke informatie over bewaarzakken

Bewaar nooit een graskarper in een bewaarzak! Graskarpers zijn erg stressgevoelig en kwetsbaar en zullen in een bewaarzak op zij gaan liggen en doodgaan. Knoop een voldoende lange en stevige lijn met boei of marker aan de zak en maak deze goed vast aan een boom of een bankstick. Bewaar een vis maximaal 3 uur in een bewaarzak en realiseer je dat de vis veel energieker is dan vlak na de vangst. Bewaar nooit meer dan een vis in een bewaarzak en controleer regelmatig of de vis rustig ligt en ademt.

Goed om te vermelden is dat de gezondheid van de vis het allerbelangrijkste is en het is hoe dan ook beter om de vis direct na het vangen terug te zetten en dus geen gebruik te maken van een bewaarzak!

Pin It on Pinterest