Karper community

De leukste Karper Community van NL en BE

Karper tips

Artikelen met tips en info over karpervissen

KARPER WEBSHOP

Topkwaliteit karperspullen: gratis verzending & retour
Selecteer een pagina

Baitrunner

Baitrunner

Baitrunner is een ander woord voor vrijloop molen. Het vrijloop slipsysteem dient voor de aanbeet en een normaal slipsysteem voor de gevechtstand. Dit is vooral handig bij het vissen met een vast lood systeem.

De vis haakt zichzelf waardoor de lijn van de spoel loopt. Met behulp van een schakelaar wordt er gewisseld van slipsysteem. Hierdoor hoeft de karpervisser alleen de hengel op te pakken en aan de slinger te draaien waardoor de gevechtsstand in werking treedt.

Het voordeel van deze karpermolens is dat je zeer snel kunt overschakelen van de slipmodus naar de “normale modus”. Je hoeft dus niet eerst de slip dicht te draaien voordat je aanslaat, de slip wordt automatisch geblokkeerd door een simpele slinger aan de hendel van je molen. Naast het baitrunner systeem op de achterkant van de molen, hebben deze molens ook een slipsysteem op de voorkant. Deze wordt gebruikt om de vis (na het aanslaan) uit te kunnen drillen.

Aanschaf baitrunner

Er zijn verschillende soorten baitrunners verkrijgbaar. Een voorbeeld hiervan zijn molens met veel lijncapaciteit, deze zijn geschikt voor het vissen op grote afstanden (afstand visserij). Dit soort molens worden ook wel big pit molens genoemd. Het voordeel van deze grote en krachtige molens is dat ze voor verschillende omstandigheden geschikt zijn. Daarom worden deze molens niet alleen voor het karpervissen gebruikt, maar ook voor het vissen op meerval. Baitrunners zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Vooral voor beginnende karpervissers is een vrijloopmolen het meest voor de hand liggende instapmodel.

“Ben je op zoek naar kwalitatieve karperspullen tegen goede prijzen? Dan raden we je aan om te kijken op de webshop Karpervissen.shop waar je moet zijn voor karperspullen van topkwaliteit. Je betaalt (ook bij kleine bestellingen) geen verzendkosten. En bestel je vóór 16.00u dan worden je karperspullen vandaag nog verzonden”

Voor het vissen op korte tot middellange afstand heb je over het algemeen voldoende aan een normale baitrunner. Met name baitrunner molens van het merk shimano staan erg hoog aangeschreven als het om kwaliteit en betrouwbaarheid gaat! Bij de aanschaf van een baitrunner is het uiteraard ook verstandig om te kijken hoeveel budget je te besteden hebt. Van een goede kwaliteits molen kun je jarenlang plezier hebben. Daarom adviseren wij niet te bezuinigen op een goede molen. Goedkoop is namelijk vaak duurkoop! Voordeel is natuurlijk wel dat ze lang mee gaan als ze goed worden onderhouden.

Pin It on Pinterest