Karper community

De leukste Karper Community van NL en BE

Karper tips

Artikelen met tips en info over karpervissen

KARPER WEBSHOP

Topkwaliteit karperspullen: gratis verzending & retour
Selecteer een pagina
boilies soaken

In vier stappen je boilies soaken

16 okt 2015Karperaas en voer0 Reacties

Boilies soaken (boosten) kan een positief effect hebben op wateren waar een ‘schrale bol’ onvoldoende resultaat oplevert. Attractieve boilies worden sneller door de karper opmerkt.

Het soaken van boilies is onder andere bedoeld om de instant werking van het aas te verhogen. Waar een boiliedip (over het algemeen) snel is uitgewerkt, zorgt het soaken voor extra aantrekkingskracht gedurende een langere periode.

Wil je aas met meer vangkracht voorzie je boilies dan van extra aantrekkingskracht in vier stappen:

Stap #1

Deel je boilies naar wens op in verschillende zakken en leg deze een dag in de vriezer (door het invriezen trekt het aanwezige vocht uit de boilies).

Stap #2

Nadat je de boilies uit de vriezer hebt gehaald voeg je je favoriete vloeibare additief toe. Zorg ervoor dat de vloeistof goed over de boilies is verdeeld en laat deze 24 uur buiten de vriezer soaken.

Stap #3

Door ze hierna weer een dag in te vriezen, zuigen de boilies zich verder vol en trekt het nog aanwezige vocht eruit.

Stap #4

Herhaal het soaken hierna opnieuw met dezelfde attractor(s) en laat de boilies wederom een dag buiten de vriezer staan.

Als je nu een boilie doormidden snijdt dan zie je hoe goed deze de vloeistof heeft geabsorbeerd. Het voordeel van dit proces is dat de boilie goed wordt verzadigd. Hiermee creëer je een opvallende bol zodat de nieuwsgierige karper eerder voor jouw aas gaat!

Probeer ook eens met halve boilies op modderige bodems te vissen. Deze zakken niet zo ver weg waardoor de gesoakte boilies minder snel geur verliezen. Ook bij het karpervissen in het wier kan een halve boilie handig zijn om te gebruiken. Door het lichtere gewicht zullen halve boilies naar beneden dwarrelen waardoor ze niet in maar op het wier belanden. Bijkomend voordeel is dat halve boilies soms makkelijker door karpers worden geaccepteerd vanwege de afwijkende vorm.

Pin It on Pinterest